Михайло Фоменко став почесним громадянином Сум

На сесії Сумської міської ради тренерові збірної України Михайлу Фоменку вручили знак почесного громадянина Сум і відповідне посвідчення.
Таке рішення міськрада ухвалила 24 лютого 2016 року. Звання було присвоєно Михайлові Івановичу за видатні особисті досягнення у спорті й плідну тренерську діяльність. За таке рішення проголосували 34 з 40 депутатів.

Звинувачують владу

Футбол. Греція стала ближчою до виключення з ФІФА і УЄФА, коли делегації цих організацій не змогли домовитися з владою країни про поновлення розіграшу Кубка Греції. Ситуацію прокоментував глава делегації ФІФА Костакіс Куцукумніс:
«Кубок мають дограти. Є інші способи боротьби зі свавіллям: матчі без глядачів, на нейтральному полі. Ми дамо ще час міністерству, щоб рішення було змінено. Але я боюся, що цього не відбудеться».
Перемовини були невдалими. ФІФА звинувачує владу Греції у втручанні в справи місцевої футбольної федерації через рішення міністерства спорту цієї країни скасувати розіграш Кубка через зіткнення фанатів.

Гвардіолу теж обшукують

У зв’язку з високим рівнем терористичної загрози всіх відвідувачів «Альянц Арени» в Мюнхені обшукують на заборонені предмети.
Виключенням не став навіть знаменитий наставник «Баварії» Госеп Гвардіола, який прийшов на стадіон подивитися матч збірних Німеччини та Італії.

Бій Усика з Сіммонсом скасовано

Бокс. Інтерконтинентальний чемпіон за версією WBO у важкій вазі (до 90,7 кг), офіційний претендент на титул чемпіона світу WBO український боксер Олександр Усик (9-0, 9 КО) під час тренування травмував коліно. Олександр змушений зупинити тренувальний процес і пройти курс реабілітації. І через це ушкодження українець мусив скасувати бій проти британця Стівена Сіммонса (14-1, 6 КО), запланований на 23 квітня в Києві.

Дату об’єднавчого поєдинку названо

Чемпіон світу за версією WBС у першій напівсередній вазі українець Віктор Постол (28-0, 12 КО) планує провести об’єднавчий бій з володарем поясу WBO американцем Терренсом Кроуфордом (27-0, 19 КО).
Як повідомляє портал boxіngscene. com, глава промоутерської компанії Top Rank і за сумісництвом менеджер українця Боб Арум розповів про можливу зустріч його підопічного:
«Перемовини тривають напрочуд добре, ми намагаємося наблизитися до позитивного підсумку. Кроуфорд відвідав наш офіс. Бій відбудеться 23 липня, але я поки що не знаю, де саме. Нині шукаємо приміщення, котрі будуть доступні в Лос-Анджелесі на цей день».

У біговій Лізі поповнення

У Дніпропетровську відбудеться Dnіpro Half Marathon 2016 — другий з восьми бігових подій Run Ukraіne, об’єднаних у бігову Лігу. Його дата — 22 травня.
Організатори планують зібрати 2,5 тисячі учасників і майже 8 тисяч глядачів. Призовий фонд змагання становить 23 000 гривень, а переможці основних забігів на 21 км у чоловіків і жінок одержать по 5 000 гривень. Окрім напівмарафону, в програмі дистанції 10, 5 і 2 км для дорослих, а також дитячі дистанції 1000, 500 і 100 метрів.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.