Прокуратура Рівненської області повідомила про підозру депутату однієї із сільських рад області. Встановлено, що депутат налагодив механізм систематичного одержання від нелегальних старателів грошей для передачі працівникам правоохоронних органів. Ті ж за неправомірну вигоду ігнорували незаконну діяльність з видобутку бурштину в 10-кілометровій прикордонній зоні.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. За клопотанням прокуратури Рівненської області суд обрав депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 70 розмірів мінімальної заробітної плати.
Нагадаємо, що 22 березня працівники прокуратури Рівненської області разом із співробітниками управління внутрішньої безпеки СБУ затримали підполковника СБ України та керівника одного з відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області. Вони підозрюються в систематичному одержанні неправомірної вигоди від жителів області за неперешкоджання незаконній діяльності з видобутку бурштину.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.