Уболівальники команди спочатку створили громадську організацію "Металург назавжди", а потім знайшли прихильника ідеї відродження в особі президента аматорської команди "Россо Неро" Володимира Цикури та її гендиректора Сергія Снопова.  

 

Якщо зважити, що "Металург" в останнє десятиліття слугував кузнею футбольних кадрів, тільки, здається, не для себе, а для всіх інших клубів прем'єр-ліги, то можна уявити радість, спричинену цією звісткою, і футболістів з багатьох міст України, і тренерів -- вихованців запорізької школи.   

 

"Россо неро", до речі, вже в поточному сезоні провела два контрольні матчі з клубами Прем'єр-ліги. І хоча, наприклад, "Зорі" -- вже під назвою "Металург" -- програла з рахунком 0:5, це не засмутило ні вболівальників, ні ініціаторів відродження клубу.

 

А нині команда братиме участь в аматорському чемпіонаті України, а в сезоні 2016--2017 збирається грати у Другій лізі. Начебто всі формальності вже узгоджені. Поки ж що презентовано нову емблему запорізького "Металурга", яка не суттєво, але відрізняється від попередньої. Пов'язано це з тим, що власники збанкрутілого клубу, за всіх своїх обіцянок передати клуб "в добрі руки", не дуже-то й розлучаються як і з майном, так і з брендом команди. 

 

Утім, ініціатори відродження "Металурга" сподіваються на краще. На 16 квітня призначено офіційну презентацію клубу. А поки відомо, що в команді (колишній "Россо Неро") грають кілька ветеранів того успішного "Металурга", який давав бій і "Шахтарю",  і "Динамо".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України