Четверте «золото» в історії «Донбасу»!

Хокей. Чемпіонат країни. Етап плей-оф. Фінальна серія.
Вирішальні матчі турніру тривали на льоду столичного Палацу спорту. І відбувалися вони в гострій суперечці, але з невеличкою перевагою донецького клубу.
30 березня. Третій поєдинок. «Дженералз» (Київ) — «Донбас» (Донецьк). 1:2 (0:0, 1:1, 0:1). Шайби: Шиманський, 31 — Толстоушко, 27, Журун, 47.
31 березня. Четвертий поєдинок. «Дженералз» — «Донбас». 1:3 (0:2, 0:0, 1:1). Шайби: Безуглий, 46 — Варламов, 15, Журун, 18, Захаров, 45.
У завершальному матчі команди виступали в таких складах:
«Дженералз»: Захарченко (Селіверстов, 18); Афанасьєв — Толкунов, Шпак — Побєдоносцев, Боєвих — Мельников, Скрипець — Татаренко; Секірко — Гніденко — Караульщук, Іван Савченко — Шаманський — Слюсар, Кіча — Ігор Дворник — Коляда, Безуглий — Валентин Алексюк — Тимченко.
«Донбас»: Царегородцев; Толстушко — Карп, Катрич — Горбань, Володимир Алексюк — Петрухно, Таран; Журун — Докшин — Кочетков, Шахворостов — Варламов — Захаров, Нікіфоров — Буценко — Бабинець, Чердак — Ромащенко — Кузьмик.
Загальний рахунок серії — 0:4.
Отже, підопічні Анатолія Степанищева (до речі, киянина) виграли всі матчі і заслужено стали чемпіонами України. До речі, вони вчетверте здобули титул. І цього разу повернули його після річної перерви. Попереднім чемпіоном був київський АТЕК, котрий через фінансові проблеми у цьому чемпіонаті участі не брав.

Дніпропетровців таки покарали

Футбол. ФК «Дніпро» (Дніпропетровськ) на рік відсторонено від участі у єврокубках через борги клубу перед колишніми тренерами та футболістами. Тобто наш клуб не зможе брати участь в одному єврокубковому турнірі в найближчі три сезони.
Отже, якщо «Дніпро» за підсумками чемпіонату України-2015/16 проб’ється до єврокубків, то пропустить сезон-2016/17. Якщо ні, то дискваліфікація поширюється на наступні два сезони.

***

Тренер «Дніпра» Мирон Маркевич після закінчення сезону може піти з клубу.
— Певною мірою така ситуація очікувалася, — сказав він. — Але думав, що до такого не дійде, все-таки «Дніпро» — фіналіст Ліги Європи... Звичайно, це неприємно, але що вдієш.
То який сенс тут сидіти? Що я робитиму? Було б мені 50 років, то я б сезон потерпів і зробив би нову команду. Мені важко говорити, бо нині багато проблем. Нам не платять гроші, не знаю, як це все далі буде.
Однак треба тримати і себе, і футболістів у тонусі. Допрацювати так, як воно і повинно бути. Постараюся достукатися до гравців, а наскільки це мені вдасться — покаже час.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.