Екологічна катастрофа, яка рухається Україною через безвідповідальне управління величезними індустріальними підприємствами, має бути зупинена. Про це під час брифінгу заявив народний депутат Костянтин Усов (фракція БПП). 
Саме з такою метою парламентарій і підготував проект закону щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства. 
Цей законопроект, за словами обранця, писався спеціально для Кривого Рогу, який задихається від шкідливих викидів великих підприємств. «Через екологічну катастрофу у Кривому Розі вже зафіксовано один із найвищих у державі рівнів дитячої онкології та пульмонологічних захворювань. Середня тривалість життя в регіоні на 10 відсотків нижча, ніж загалом у державі», — зауважив депутат. Цим законопроектом кардинально збільшується розмір штрафних санкцій за порушення природоохоронного законодавства керівниками, посадовими особами об’єктів та організацій усіх форм власності. «Ми збільшуємо штрафи у 100—200, а інколи і в 400 разів. «Цим законопроектом ми передамо жорсткий сигнал джентльменам, які володіють та керують такими величезними підприємствами як «АрселорМіттал» (Лакшмі Міттал), Південний, Північний, Центральний та Інгулецький гірничо-збагачувальні комбінати (Рінат Ахметов), Криворізький залізорудний комбінат (Ігор Коломойський). Саме ці три прізвища відповідальні персонально за екологічну катастрофу в Кривому Розі. Наш законопроект допоможе також Маріуполю, Луганську, Зеленодольську, Дніпродзержинську, Дніпропетровську і загалом Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областям», — наголосив депутат.

Вл. інф.