Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав політичні сили парламенту до відповідальної політики, об’єднання та прийняття рішень заради подолання кризи у країні та підвищення рівня життя громадян.

«Відповідальна політика, лідерство в цій політиці приносить успіх. Популізм, обіцянки, гарні слова, які, можливо, солодко чути з телебачення, призводять до руйнації і розвалу країни. Тому дуже важливо приймати рішення і об’єднуватися. І я всіх закликаю до цього, незважаючи на свій влас-ний рейтинг», — заявив В. Гройсман під час ефіру на телеканалі «112 Україна».
Глава парламенту зазначив, що виборці обирають депутатів парламенту не для того, «щоб вони відсиджувалися і користувалися своїм мандатом для якихось інших речей».
«Що таке рейтинг? Це нічого, якщо люди мають достатньо низький рівень життя. Отримали рейтинг, отримали підтримку українського суспільства — спаліть цей рейтинг. Але зробіть так, щоб Україна вийшла з того критичного стану, в якому сьогодні перебуває», — підкреслив керівник парламенту.
Голова Верховної Ради зауважив, що переговорний процес щодо створення нової коаліції в парламенті триває. У зв’язку з цим він наголосив на важливості, щоб цей процес був ефективний, успішний і реалістичний стосовно українських громадян.
«Дуже важливо не лише утворити коаліцію, утворити уряд, а потрібно визначити принципи, на базі яких працюватиме утворена коаліція, [вона] буде сформована, як буде сформований професійно, і це дуже важливо, новий уряд, яка буде програма затверджена на базі Коаліційної угоди, — от на ці запитання треба надати відповідь. Тому що щось створити, щоб нічого не робити, — це, напевно, найлегше завдання», — підкреслив В. Гройсман.
Керівник парламенту також зазначив, що необхідно створити команду, яка будe готова взяти на себе відповідальність, відкинути популізм та приймати важливі для країни рішення.
«Легких рішень немає. Але ця влада і ця коаліція мають присягнути на те, що ці рішення будуть якісні, що ці рішення будуть без перебільшення і негативних наслідків, а навпаки, будуть змінювати Україну», — заявив В. Гройсман, додавши, що під такими професійними, а не популістськими рішеннями він також готовий «підписатися».
Крім того, Голова Верховної Ради заявив, що ухвалені в четвер закони щодо проблем шахтарів, фермерських сімейних господарств та підтримки ІТ-галузі свідчать про ефективність взаємодії парламенту, експертного середовища і громадянського суспільства в розробці та прийнятті рішень.
«День був достатньо, на мій погляд, продуктивний. Я думаю, що це можуть підтвердити і мої колеги — народні депутати. Важливо, що ми змінили систему прийняття рішень з точки зору підготовки законопроектів», — заявив керівник парламенту.
В. Гройсман поінформував, що на минулому і позаминулому тижнях провів декілька зустрічей із представниками різних сфер. Так, відбулися обговорення нагальних проблем із представниками вугільної промисловості, зокрема щодо заборгованостей із заробітних плат шахтарям та будівництва Нововолинської шахти №10. «Ми вирішили план дій, і сьогодні два законопроекти, в тому числі щодо підтримки шахтарської праці, було ухвалено Верховною Радою України», — повідомив голова парламенту.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

ЦИТАТА

Голова Верховної Ради Володимир ГРОЙСМАН:

«Народний депутат — фракційний, позафракційний — має брати на себе відповідальність і приймати рішення».