Мільйони бюджетних гривень пішли на вивезення та перезатарювання сховищ старих отрутохімікатів на Херсонщині за десять останніх років. Тоді чиновники запевняли, що екологічну проблему майже розв’язано. Та варто було новій владі краю розпочати інвентаризацію цих сховищ, як усі ілюзії розвіялися. У Білозерському, Бериславському, Каланчацькому й навіть курортному Генічеському районах експерти виявили 1887 тонн безгоспної хімії.
Але найнебезпечніше те, що бетонні резервуари, до яких добрива, пестициди та гербіциди перезатарювали, вже протікають і небезпечні речовини отруюють повітря та ґрунтові води.
Щоб уникнути чергової екологічної напасті, місцева влада відреагувала за принципом: «Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову». До уряду України готують запит про виділення з державної скарбниці коштів на вивезення отрутохімікатів за межі краю та їх утилізацію на одному з підприємств Західної України. Заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан розповів кореспонденту «Голосу України», що вартість робіт оцінено у 93,5 мільйона гривень. Таких коштів в обласному і тим паче районних бюджетах немає, тому надія тільки на центральну владу.

Херсонська область.