Ціни на Херсонщині продовжують вражати споживачів своєю парадоксальністю. Щойно на базарах з’явилася перша зелень з місцевих теплиць. Але суми, які за неї просять, спроможні не так привабити, як відлякувати більшість покупців. Скажімо, свіжий редис з сіл на лівобережжі Дніпра «стартував» з 60 гривень за кілограм (щоправда, він швидко подешевшав до 42—45 гривень), кабачки — з 65 гривень, листки молодого салату — зі 150 гривень за кілограм. Для порівняння: привезені за декілька тисяч кілометрів апельсини продають за 31—32,7 гривні, лимони — 50—52 гривні за кілограм.
Аналогічна чудасія відбувається і з рибою. Виловлений у Чорному морі поблизу узбережжя краю піленгас доходить до семидесяти гривень за кілограм, дніпровський судак — до 65 гривень, вирощений у штучних ставках короп — до сорока гривень. Найдешевшою «місцевою» рибою залишається карась — 18 гривень за кілограм. Зате норвезького оселедця можна придбати за 55—60 гривень, заморожену скумбрію — за 60—65 гривень. Вибір не дуже заможних покупців зрозумілий, і навряд чи він буде на користь мешканців вітчизняних водойм.
Натомість у регіоні відчутно подешевшали курячі яйця — до 11 гривень за десяток з птахоферми, і 18—20 гривень з домашнього господарства. Кілограм курятини коштує 60 гривень, качка — 65—70 гривень, свинина — 55—65 гривень, сало — 45—55 гривень, яловичина — 75—90 гривень, баранина — 75—85 гривень. За літр соняшникової олії просять 24—27 гривень, за літр сметани — 40—50 гривень, літр молока — 7—10 гривень. Картопля «дострибала» в ціні до 6 гривень за кілограм, капуста — до 10 гривень, бурячок — до 14 гривень. Словом, ті гроші, які в піст можна зекономити на м’ясі та яйцях, доведеться віддати за овочі для «борщового набору» та зелень — адже навесні організм відчуває нестачу вітамінів.

Херсон.