Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 20-й тур.
1 квітня. «Шахтар» — «Металіст». 8:1. Львів. «Арена Львів». 2 173 глядачі. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Тайсон, 6, 54, 57, Ісмаїлі, 27, Феррейра, 31, Марлос, 67, Едуардо, 86, Бернард, 90 — Корнєв, 16.
2 квітня. «Ворскла» — «Сталь». 0:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 000 глядачів. Рефері — Бондар (Київ).
«Зоря» — «Карпати». 4:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 900 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Любенович, 5, Будківський, 21, Тотовицький, 43, Чайковський, 61 — Окечукву, 38. На 45-й хвилині Любенович («Зоря») не реалізував пенальті (пробив повз ворота). Вилучено Гітченка («Карпати», 44, фол останньої надії), Мірошниченка («Карпати», 90, два попередження).
«Олександрія» — «Динамо». 0:2. Олександрія. КСК «Ніка». 7 000 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Віда, 15, Гусєв, 44.
«Дніпро» — «Металург». +:-.
3 квітня. «Волинь» — «Чорноморець». 1:1. Луцьк. «Авангард». 3 100 глядачів. Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Дудик, 90+1 — Смирнов, 45+1. Вилучено Філімонова («Чорноморець», 41, два попередження).
«Говерла» — «Олімпік». 0:2. Ужгород. «Авангард». 1 575 глядачів. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Гошкодеря, 7, Моха, 49. На 53-й хвилині Огиря («Олімпік») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Танчика («Олімпік», 30, два попередження), Парцванію («Олімпік», 90+2, два попередження).

***

Поєдинок у Луцьку привертав увагу, власне, не перебігом боротьби на полі, а зовсім іншим. Уперше матч головної чоловічої ліги в ролі рефері обслуговувала жінка — харків’янка, за фахом архітектор-містобудівник Катерина Монзуль.
У світовому жіночому футболі українка — елітний рефері ФІФА — чи не найбільший авторитет. ІFFHS визнала її найкращою жінкою-арбітром минулого року. Монзуль судила фінальний матч жіночого чемпіонату світу-2015 у Канаді між збірними США і Японії (5:2). І от тепер нова історія в її біографії. Катерина впевнено провела арбітраж. Похвалили Монзуль за роботу наставники обох команд — Віталій Кварцяний та Олександр Бабич.

***

Рахунок матчу у Львові більше схожий на першоквітневий жарт. Але він — реальність. Не секрет, що «Металіст» переживає чи не найскладніші часи в своїй історії. Страждає команда, тренери, вболівальники, яких у харків’ян, можете не сумніватися, не поменшало.
Але ситуація, наголошуємо, дуже кепська. І найнеприємніше те, що майбутнє славного клубу — багаторазового призера чемпіонатів України — перебуває в густому тумані. Однак дуже хотілося, щоб колектив не припинив існування.
Натомість «Шахтар» добре потренувався перед матчем 1/4 фіналу Ліги Європи проти клубу «Брага», котрий відбудеться 7 квітня в Португалії. Добре, якщо наша команда збереже добрий настрій, і головне — щоб усі були здорові.

***

У Полтаві глядачі забитих м’ячів не побачили, але гості жодним чином не поступалися суперникам. Особливо організовано вони оборонялися. Заради справедливості варто сказати, що за умов негоди (сильний вітер) обидві команди показали бойовий характер. І такий рахунок — справедливий підсумок.
Одразу після поєдинку тренер «Сталі» нідерландець Ерік ван дер Меєр розповів, що в команді з’явиться новий форвард. Він грав у Нідерландах за «Фейєноорд» і «Зволле», а останній сезон провів в Австралії.
Є інформація, що йдеться про 29-річного форварда Гійоне Фернандеса, уродженця Кюрасао. В січні він залишив австралійський клуб «Перт Глорі» у статусі вільного агента.

***

Граючи в Олександрії, динамівці серйозно поставилися до суперника, котрий діяв самовіддано і старанно. Але цих якостей для того, щоб відібрати в лідера бодай очко, явно замало. Кияни зіграли упевнено і переконливо, вирішивши своє завдання ще в першій половині зустрічі і забивши два ефектні голи після розіграшу швидких комбінацій.