З нагоди Всесвітнього дня інформування про аутизм, у Києві відбувся перший благодійний футбольний матч «Парламентський кубок» між збірними народних депутатів та журналістів. Захід організували Асоціація міжнародних та українських громадських організацій «Соціальний захист», Федерація футболу України та благодійний фонд «Розвиток футболу України». Мета акції — збір коштів для оснащення сенсорних кімнат у корекційному центрі «Прімавера» для дітей-аутистів та привернення уваги політиків, ЗМІ, громадськості до проблеми аутизму в нашій країні.

Благодійний матч відбувся за присутності кількох сотень глядачів на стадіоні НТК ім. В. Баннікова. Гравці продемонстрували яскраву гру та запеклу боротьбу. До складу команди парламентаріїв входили такі відомі політики, як Степан Кубів, Володимир Парасюк, Сергій Соболєв, Єгор Соболєв, Андрій Кожем’якін, Олександр Данченко, Ярослав Москаленко та інші. За обидва колективи грали також зірки вітчизняного футболу: Іван Яремчук, Едуард Цихмейструк, Олександр Мелащенко, Сергій Ковалець та Василь Кардаш.
Зустріч завершилася переконливою перемогою команди журналістів з рахунком 5:2. У ворота збірної парламентаріїв голи забивали Сергій Мельник («Голос України»), Олександр Карапетян (ІА «Центрновин»), Сергій Шкапа (канал «Рада), також дубль на рахунку Тиграна Мартиросяна (канал «112»). У ворота команди журналістів дублем відзначився Едуард Цихмейструк.
Проте найголовніша перемога — зібрані понад 222 тисячі гривень для створення сенсорних кімнат для дітей-аутистів.

 

 

Вихованці дитячої студії «Феєрія» (Київ) виступають у перерві матчу.

 

 

Журналіст Артем Гагарін, голова депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.