Бойовики продовжують провокувати наших військових на Донбасі. За даними прес-центру АТО, за останню добу зафіксовано понад 30 ворожих обстрілів. Попри постійні штурми, ЗСУ й надалі утримують промислову зону Авдіївки. Там зафіксовано шість мінометних обстрілів. Окрім важкої зброї терористи вели вогонь із гранатометів та кулеметів. Також окупант лупив по Опитному та шахті Бутівка. Вогневі атаки зафіксовано на маріупольському та луганському напрямках.
Яка нині ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація складна. Ворог лупить переважно вночі із мінометів калібру 80 і 120 мм. Удень використовують також стрілецьку зброю та гранатомети. Активно працюють снайпери. У нашому секторі їх перебуває мінімум двоє. Це справжні професіонали. Досить важко засікти їх. Наші хлопці влаштовують їм засідки. Є у нас втрати. Учора міна поранила нашого побратима. Хлопець нині в лікарні. Буде жити. Усім забезпечені, особлива подяка волонтерам. Нещодавно вони привезли нові біноклі, прилади нічного бачення».
Як зазначив учора на прес-конференції речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, за останню добу під час обстрілів авдіївської промзони поранено трьох наших бійців. «Уже кілька тижнів це найгарячіша ділянка на лінії розмежування. Через значні втрати серед бойовиків, командування так званого «першого» та «другого армійських корпусів» РФ отримало наказ зменшити до 20 відсотків частку кадрових російських військових у загонах, що перебувають на передових позиціях. Тому на окупованих територіях нині триває примусова мобілізація. Так, в останній тиждень березня було взято на облік всіх чоловіків віком від 18 до 45 років, які працюють в АТ «Сніжнянський машинобудівний завод» (м. Сніжне). Призовникам «доведено місце збору, час (протягом двох годин) та порядок прибуття до військових частин корпусу», — повідомив він.
За даними ГУР Міноборони, зафіксовано чергові факти постачання з території Росії на Донбас боєприпасів та пально-мастильних матеріалів для потреб 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. «Зокрема, до Амвросіївки приїхали 4 паливозаправники, 3 вантажні автомобілі з боєприпасами, 2 автомобілі УАЗ. На станцію Іловайськ прибув ешелон з 320 тоннами дизельного пального», — повідомили в прес-службі силового відомства.
За даними розвідки, українською стороною також надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ «Град», артилерійських систем калібром понад 100 мм і танків у районах Чорнухине, Горлівка, Ставки, Донецьк та Тернове.