Легка атлетика. Наступного року (17 травня) в Івано-Франківську має відбутися Кубок Європи зі спортивної ходьби «European Cup Race Walkіng Іvano-Frankіvsk 2015». Цим пояснюються відвідини президентом Федерації легкої атлетики України Ігорем Гоцулом (на знімку ліворуч) головного міста Прикарпаття — місця майбутніх міжнародних змагань — для обговорення їхніх перспектив.

Столичний гість знайшов час поспілкуватися з журналістами.

— Чи доцільно говорити про змагання, коли Україна перебуває у такій надзвичайно важкій ситуації?

— Доцільно, ще й як. Адже майбутні старти — це реальні кроки до європейської інтеграції нашої країни, реальна можливість спростувати ідеологічні штампи, які нам нав’язують, та продемонструвати гостинність Івано-Франківська. Тим паче, що місто довело своє бажання провести цей захід на високому рівні. Сам факт, що Івано-Франківськ здобув право на ці змагання — це вже певний рівень визнання. Адже успішно виступати десь — це одне, а приймати турнір такого рівня — зовсім інше, це «вища ліга».

— Що стало вирішальним для отримання права на проведення цих змагань Івано-Франківськом?

— Насамперед, наявність у місті потужної школи спортивної ходьби, інфраструктури для прийому та обслуговування спортсменів, гостей змагань. Бюджет турніру становитиме приблизно 500 тисяч євро, з яких близько 150 тисяч — це внесок міста, решту планують залучити з інших джерел...

У свою чергу голова міського спорткомітету Віталій Матешко (на знімку праворуч) розповів про деякі заходи з підготовки до Кубка Європи. За його словами, потужний акцент робитиметься на промоційну складову. Тому вже зараз приймаються пропозиції щодо розробки талісмана змагань, спеціальної марки та конверта, присвячених «European Cup Race Walkіng Іvano-Frankіvsk 2015».

Автор найкращої ідеї отримає приз від дирекції змагань під час церемонії урочистого відкриття. Також уже цього року потрібно оновити асфальтне покриття вулиць відповідно до схеми траси для спортивної ходьби та активно вишукувати позабюджетні джерела фінансування заходу.

Івано-Франківська область.

Фото надане прес-службою міськвиконкому.