Наступний 2017-й стане роком Японії в Україні. Про це вчора оголосив Президент України Петро Порошенко. Візит глави держави розпочався з відвідання міста-побратима Києва — тисячолітньої столиці Японії Кіото.


Літак Президента України приземлився в найбільшому міжнародному аеропорту Країни вранішнього сонця Кансай, який побудовано на штучному острові, за 40 кілометрів від мегаполіса Осака, і звідти делегація перемістилася до Кіото.

 

Нинішнього року виповнюється 45 років побратимських контактів Києва та Кіото. Про економічне та культурне наповнення цих контактів Петро Порошенко та члени делегації мали ґрунтовну розмову з керівником префектури Кіото Кейджі Ямада та мером міста Дайсаку Кадокава, представниками ділових кіл Кіото.


Як повідомила прес-служба Президента, під час переговорів особливу увагу обидві сторони приділили поглибленню взаємодії між різними регіонами України та Японії. «Така співпраця відповідає інтересам наших народів та слугує надійним фундаментом для подальшого розширення усього спектра співробітництва», — наголосив Петро Порошенко.


Українська делегація також познайомилася з історичними місцями давньої японської столиці і ввечері вирушила до Токіо, де сьогодні відбудуться найважливіші офіційні зустрічі з Прем’єр-міністром Японії Шіндзо Абе, керівниками обох палат японського парламенту, очільниками провідних секторів японського ділового світу.


Про початок офіційного візиту Президента України до Японії повідомили провідні видання країни. Японські ЗМІ зосереджують увагу, зокрема, на обговоренні безпекових питань: ситуації на сході України та анексії Криму, на зростанні напруженості в північно-східній Азії, пов’язаній з ядерними амбіціями Північної Кореї. Вони наголошують, що комплекс питань, які обговорюватимуться під час візиту, є важливим в контексті порядку денного саміту «Великої сімки», який відбудеться наприкінці травня в Японії.

 

Токіо.

 

Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною і губернатор префектури Кіото Кейджі Ямада з дружиною під час зустрічі в Кіото.

 


Фото Михайла Палінчака (прес-служба  Президента України).