Олімпійські ліцензії українців

Легка атлетика. Дебно (Польща). Міжнародний марафон. Наш Микола Юхимчук фінішував третім (2:13.59). А це означає, що українець перевиконав олімпійський норматив (2:19.00). Швидше Юхимчука бігли лише два кенійці.
Схожа ситуація й у жінок: перші два місця вибороли також представниці Кенії, а українка Ольга Казимірова фінішувала третьою (2:52.44).
Вітрильництво. Мальорка (Іспанія). «47 Trofeo SAR Prіncesa Sofіa». Екіпаж яхти класу «470» у складі Бориса Швеця та Павла Мацуєва виборов ліцензію для участі в Олімпійських іграх у Бразилії.
За підсумками дев’яти перегонів наші яхтсмени набрали однакову суму балів з італійським екіпажем. Але на Європу залишалася тільки одна ліцензія. Найкращим результатом українців у цій регаті було друге місце, а у італійців — шосте. Тому у підсумковій класифікації Мацуєв і Швець виявилися вище і з олімпійською перепусткою.

Є два варіанти

Футбол. До клубів УПЛ надійшло два варіанти календаря на сезон-2016/17 за участю 12 команд.
Проекти майже однакові. Один з них має більше сподобатися тренерському штабу збірної. Лише потрібно, щоб самі керманичі національної команди побачили всі ці розклади і схвалили їх. Інакше знову почнуться прохання про перенесення, бо казатимуть, мовляв, ми нічого не знали.
Початок сезону в обох варіантах не зовсім звичний: 16 липня — Суперкубок, 20 липня — 1-й тур, 23 липня — 2-й тур, 26—28 липня — третя кваліфікація єврокубків, 30 липня — 3-й тур чемпіонату.

Названо арбітрів

Сьогодні відбудуться матчі у відповідь 1/4 фіналу Кубка України. Відомі рефері, котрі обслуговуватимуть ці зустрічі.
«Зоря» — «Волинь» — Костянтин Труханов (Харків); «Динамо» — «Олександрія» — Олександр Дердо (Чорноморськ). Цей матч відбудеться в Олександрії. «Дніпро» — «Сталь» — Ігор Пасхал (Херсон).
Як відомо, раніше путівку до півфіналу виборов донецький «Шахтар», котрий здолав «Ворсклу» — 4:0 і 1:2.

Якщо обдурили — повертайте гроші...

Королівський футбольний союз Нідерландів хоче повернути кошти, витрачені на заявочну кампанію ЧС-2018. Про це повідомляє NOS.
Нідерландці подали спільну заявку з Бельгією на проведення турніру і витратили на кампанію 11 мільйонів євро. У результаті право прийняти чемпіонат світу отримала Росія.
Екс-президент ФІФА Блаттер нещодавно заявив, що у нідерланців і бельгійців з самого початку не було шансів отримати чемпіонат світу, оскільки федерація не хотіла давати турнір одразу двом країнам.
«Питання в тому, чи знав Блаттер, що у нас немає шансів під час подання заявок, — наголосив голова союзу Мігаель ван Праг. — Якщо нас обдурили, ми зробимо все, щоб повернути гроші».

У «Браги» втрати

Оборонець португальського клубу «Брага» Джаван і нападник Руй Фонте не зіграють у першому чвертьфінальному матчі Ліги Європи проти донецького «Шахтаря».
Також може пропустити зустріч і півоборонець Жосуе, повідомляє Maіs Futebol. Відзначимо, що Джаван цього сезону провів 17 матчів у складі «Браги». На рахунку Жосуе, який прийшов до команди взимку, 13 поєдинків. Фонте виходив на поле у 27 зустрічах і забив сім м’ячів.
Нагадаємо, матч «Брага» — «Шахтар» відбудеться завтра.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.