Національне агентство з доходів (НАП) Болгарії має намір провести перевірку 50 компаній, 6 фірм-посередників і 94 фізичних осіб болгарського походження, які опинилися у даних юридичної фірми Mossack Fonseca Панами, що базується у податковій гавані. Про це повідомляє болгарська газета «Труд» з посиланням на прес-секретаря НАП Росена Бичварова.

Але для цього НАП хоче одержати від болгарського представника з Міжнародного консорціуму разслідувальної журналістики (ІCІJ) точні відомості про своїх співвітчизників. За попередніми даними, в ухилянні від сплати податків підозрюються фірми й бізнесмени із Софії, Пловдіва, Банско, Плевена, Старої Загори, Варни, Севлієво, Монтани, Созополя, Панагюріште, Габрово та Русе. І лише після ретельної перевірки податківці вимагатимуть від них сплати податків відповідно до законодавства Болгарії.
У парламентській Комісії з конфіскації незаконно придбаного майна вважають, що немає причин займатися людьми з «панамського списку». Якби комусь із цього списку було пред’явлено обвинувачення в ухилянні від сплати податків чи винесено вирок чужим судом за злочин, еквівалентний тексту болгарського законодавства, то можна було б почати процедуру конфіскації їхнього майна. А зараз підстав для цього немає.