У Засульському будинку культури, що в Лубенському районі на Полтавщині, відбувся благодійний концерт задля збору коштів на лікування Владислава ГОРГОЛИ.

 

Ще тоді, коли малому виповнилося 2 роки, лікарі діагностували в нього тяжку недугу -- гострий лімфобластний лейкоз. Після інтенсивного лікування хвороба відступила. Владик пішов до школи, навчився читати і писати, особливо полюбив малювання. Та підступна недуга повернулась із мозковим рецидивом... Такий стан потребував невідкладної допомоги медиків задля порятунку школярика. Він її отримує в онкогематологічному відділенні дитячої лікарні обласного центру.

 

Однак згадане лікування є тривалим і дорогим. Коштів на те, щоб забезпечити його у повному обсязі, у звичайної сільської родини, звісно, не вистачає. Тож їй на допомогу поспішили небайдужі земляки -- мешканці сіл Засулля та Солониця. За ініціативою місцевої влади, учнів і педагогів Засульської гімназії, аматорів сцени тамтешнього Будинку культури тут улаштували благодійний концерт. Свої таланти показували, як то кажуть, старі й малі, а глядачі не шкодували долонь для аплодисментів. Водночас соціальні працівники району організували виставку-продаж виробів народних умільців.

 

Загалом доброчинці зібрали 17 тисяч 359 гривень. Ці гроші вже передали родичам Владика. Та, попри те, що сума є досить вагомою, її також, на жаль, не вистачить на лікування і реабілітацію хлопчика. Тож земляки продовжують збирати кошти задля того, щоб подарувати йому життя. В крамницях обох сіл встановлені скриньки для пожертв. Благодійна акція, що згуртувала на добру справу всю громаду, триває.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України