Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 5 квітня.


У турнірі настав період найгострішого протистояння, що підтвердили поєдинки в Барселоні та Мюнхені.


«Барселона» (Іспанія) — «Атлетико» (Іспанія, Мадрид). 2:1. Голи: Торрес, 25, Суарес, 63, 74.


«Барселона»: тер Штеген, Алвес, Піке, Маскерано, Альба, Ракитич (Рафінья, 63), Бускетс (Роберто, 80), Іньєста (Туран, 83), Мессі, Суарес, Неймар. Тренер — Луїс Енріке.


«Атлетико»: Облак, Гуанфран, Лукас, Годін, Луїс, Коке, Габі, Ньїгес (Корреа, 90), Грізманн (Парті, 76), Карраско (Фернандес, 53), Торрес. Тренер — Дієго Сімеоне.


Вилучено Торреса, 35 (два попередження).


Рефері — Фелікc Бриг (Німеччина).


Барселона. «Камп Ноу». 88 534 глядачі. 16 градусів.


У нинішньому чемпіонаті Іспанії каталонці двічі обігрували мадридців — 2:1. З таким самим рахунком завершилося їхнє протистояння й на міжнародному рівні.


На початку першого тайму головну увагу до себе привернув Торрес. Спочатку він забив класний гол між ніг тер Штегену, а протягом наступних десяти хвилин отримав два попередження й залишив свою команду в меншості.
Вдесятьох грати з «Барсою» майже годину — те саме, що самогубство. До перерви гості діяли гідно, а після відпочинку притиснулися до своїх воріт. Каталонці насіли і, зрештою, зламали опір суперника. Спочатку Суарес (на знімку ліворуч) відзначився не без допомоги вдачі. А вдруге уругваєць забив уже цілком симпатичний гол після «стіночки» з Алвесом.

 


Потім «Атлетико» став на смерть і відбився. Отже, в цій парі ще нічого не зрозуміло. Гостьовий гол залишає «матрацникам» цілком відчутні шанси на вихід до півфіналу.


«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 1:0. Гол: Відаль, 2.


«Баварія»: Нойєр, Лам, Кімміг (Мартінес, 60), Алаба, Брандт, Відаль, Мюллер (Гьотце, 85), Алькантара, Коста (Коман, 70), Рібері, Левандовський. Тренер — Госеп Гвардіола.


«Бенфіка»: Едерсон, Алмейда, Лінделеф, Жардел, Елізеу, Фейса, Саншеш, Піцці (Самаріс, 90+6), Гайтан, Жонас (Сальвіо, 83), Мітроглу (Гіменес, 70). Тренер — Жорже Жезуш.


Рефері — Шимон Марчиняк (Польща).


Мюнхен. «Альянц Арена». 70 000 глядачів. 17 градусів.


Дуже скромної перемоги вдома досягла «Баварія». Хоча чимало фахівців пророкували, що баварці свої два-три м’ячі обов’язково заб’ють. А якщо ще й не пропустять, то зустріч у столиці Португалії перетвориться на формальність. І такі прогнози, здавалося, почали збуватися, коли вже перша атака господарів завершилася точним ударом головою Відаля.


Однак побиття «Бенфіки» ми не побачили. Після раннього успіху господарі напрочуд швидко знітилися й стали атакувати вкрай мляво, без вогню в очах і напору. У підсумку, гравці «Баварії» до фінального свистка так і не вийшли з напівсонного режиму й не змогли розвинути перевагу в рахунку.


Фото uefa.com.