Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України відкрила провадження проти одного з молокопереробних підприємств Сумщини. Йому інкримінують порушення законодавства у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

 

Зокрема, експерти дослідили партію виготовленого там твердого сиру "Вершковий". При цьому було встановлено: згадана компанія, образно кажучи, "замилює очі" і безпосереднім споживачам, і підприємству, що постачає цю продукцію в дошкільні навчальні заклади Полтави. Адже масова частка рослинного жиру в тому "делікатесі" становила 50 відсотків. Хоча, згідно з нормативами, наявність рослинних жирів у твердому сирі не допускається. Тож називати свій продукт "сиром" його виробники не мали права -- у цьому випадку йдеться лише про так званий молоковмісний сирний продукт...

 

Ще істотніше те, що використовувати для харчування дітей дошкільного віку такі продукти, які містять рослинні жири, взагалі заборонено. Тож, певно, не лише на специфічні "компліменти" від батьків дошкільнят заслуговують і ті, хто за службовим обов'язком мав перевіряти якість харчів у полтавських дитсадках. Як повідомили власкору "Голосу України" у прес-службі обласного тервідділення АМКУ, розслідування цієї справи триває.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України