Його будують для учасників АТО у Херсоні, адже нині, перебуваючи тут транзитом, воїни не могли знайти собі прихистку, й їм доводилося ночувати по вокзалах. Це краяло серця місцевим волонтерів. Та реальний вихід запропонував активіст громадської організації «Автомайдан-Херсон» Олег Баркаренко.


Він самотужки викупив закинутий склад і переобладнав приміщення під хостел, пустивши на це прибуток від роботи двох своїх магазинів. Старий склад реконструювали, відгородивши у ньому кілька житлових кімнат, санітарний блок, простору кухню з усім необхідним начинням і навіть мініатюрну капличку. До хостелу вже підключили всі комунікації і завершують оздоблювальні роботи. Хоча дечого для відкриття все ж не вистачає.


— Без перебільшень, у облаштуванні першого в області хостелу для героїв АТО нам допомагала чи не вся країна. Постільну білизну та матеріали для утеплення стін замовляли у Харкові, з кондиціонерами допомогли друзі з Дніпропетровська і так далі, — каже Олег Баркаренко. — Зроблено багато, але не вистачає деяких меблів, не завадив би ще один бойлер тощо.


Факт


Статус учасників бойових дій на Херсонщині отримали 2 434 військовослужбовці та демобілізовані, котрі повернулися з АТО. Ще 17 стали інвалідами.


Надалі власник хостелу планує розширити його і приймати не тільки військовиків, а й хлопців та дівчат з окупованого Криму, котрі приїздитимуть на материк оформляти паспорти чи отримувати документи про освіту українського зразка.