У Запоріжжі — справжній український ренесанс: мости Преображенського, кілометрова дамба, що єднає Старе та Нове місто, прикрашені доброю сотнею державних прапорів. Та й мітинг прибічників єдності країни зібрав щонайменше три тисячі учасників. До речі, біля мостів Преображенського відбулося підписання «листа Путіну». Воно коротке — на транспаранті довжиною близько п’яти метрів містився напис: «Ми запоріжці! Лист Володі — йди додому!».

Отож у Запоріжжі наче не тільки все втихомирюється, а й спостерігається корінний перелом у поглядах місцевої громади. Цими вихідними такі зміни навіть призвели до розколу серед маргіналів-сепаратистів. Приблизно дві сотні з них під російськими прапорами пройшли проспектом Леніна. Очолював ходу «Юго-Восточного фронта» під «рекомендованими до вжитку» гаслами «Януковича на царство!», «Референдум» настільки «відомий» місцевий журналіст, що порядні люди вже давно з ним не вітаються.

Ще близько 150 прибічників Компартії стояли біля пам’ятника Леніну під червоними знаменами та гаслами, в яких уже обходилося без сепаратизму. Народний депутат попередніх скликань Олексій Бабурін так сформулював кредо вже своїх мітингувальників: «Україна — єдина, росіяни — брати, але в них свій шлях».

Дивний, хоча й досить масовий мітинг відбувся в Мелітополі. Тут на центральну площу вийшли з українськими прапорами та під гімн України, однак вимагали Януковича та референдум.

Запоріжжя.

На знімку: на площі перед приміщенням Запорізької ОДА учасники народного віча розгорнули великий прапор України.