Недільне віче у Полтаві присвятили діяльності правоохоронних органів. У ньому взяли участь народні депутати Сергій Каплін та Юрій Бублик. Останній представив громаді новопризначеного заступника прокурора області Юрія Кравченка, котрий має досвід роботи в цій структурі, але до останнього часу працював адвокатом. Потім на запитання присутніх відповідали новий в. о. начальника УМВС України в області Іван Корсун, його заступники та керівники провідних підрозділів. Їм довелося вислухати чимало нарікань на роботу міліції.

Зокрема, йшлося про неефективну боротьбу з наркоторговцями, які, на думку багатьох земляків, ведуть свою злочинну діяльність «під дахом» людей у погонах. Дехто звертав увагу на «недоторканність» місцевих посадовців і чиновників. Частина з них прагне «пересидіти» революційні події та повернутися до корупційних схем, «порозумітися» з новою владою. За таких умов полтавці вимагали не імітації, а реального очищення від корупціонерів і хабарників усіх управлінських, правоохоронних і контролюючих структур.

Пролунали на віче й некоректні, позбавлені будь-яких аргументів висловлювання. Окремі промовці прагнули використати зібрання для зведення особистих рахунків із правоохоронцями або власного піару. Тож більшість погодилася з тим, що до таких зустрічей із керівниками правоохоронних органів на полтавському Євромайдані, які тепер стануть регулярними, треба ґрунтовніше готуватися всім.

На знімку: недільне віче в Полтаві було досить емоційним.

Фото автора.