У Полтавській обласній бібліотеці ім. Івана Котляревського презентували туристичні цікавинки Карлівського району. Цей край здавна відомий широкому загалу передовсім як своєрідна столиця найродючіших чорноземів. Однак і об’єктів культурної спадщини, історичних пам’яток тут також чимало. Переконати в цьому потенційних паломників приїхали керівники виконавчої влади та закладів культури району, народні майстри, аматори сцени, краєзнавці.

Згадували тут і про те, що в кінці ХХ — на початку ХХІ століть саме в Карлівському районі почали відроджувати традиції писанкарства Полтавщини. Відбувалося це передусім завдяки подвижницькій праці педагога і митця Ігоря Ніколаєвського. Під час презентації туристичного потенціалу краю його учениця Вікторія Жмак улаштувала майстер-клас із писанкарства. Секретами вишивки «білим по білому» ділилася карлівська вишивальниця і писанкарка Людмила Акамсіна (на знімку), а Наталія Камерська навчала усіх охочих техніки розпису тканини батик.

При цьому полтавців, і не лише їх, запросили на традиційний обласний фестиваль «Воскресни, писанко», який відбудеться в Карлівці на початку травня.

Полтава.

Фото автора.