Бойовики поновили обстріли населених пунктів Луганщини. Із зеніток та гранатометів били по Новозванівці. Після певного затишшя поновилися бойові дії в Мар’їнці під Донецьком. Із мінометів різного калібру було завдано 11 вогневих ударів і біля Авдіївки та по одному — в районах Невельського, Новгородського, Опитного, шахти Бутівка та Зайцевого. Ворог також атакував в Красногорівці та Широкиному. ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

Для обстрілів в Пісках та Світлодарському групи окупантів використовували стрілецьку зброю та своїх снайперів.


Яка нині ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район ДАП): «Ворог лупить з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Також постійно б’ють із мінометів. Сепари встановлюють його на платформу вантажного автомобіля. Під’їжджають до наших позицій по злітній смузі ДАП, відкривають вогонь і швидко тікають. Останню добу обстрілів поменшало. Схоже, снаряди закінчились. Проте це ненадовго — ввечері чекаємо феєрверків. Канонада у нас гуркотить постійно. Це бойовики активно луплять по Авдіївці. Вони не можуть заспокоїтися, що їм добряче дали по зубам. Втрати в них колосальні. За декілька днів понад 100 їхніх бійців біля промзони полягло. Свої позиції ми утримуємо добре, і окупантам краще не перевіряти нашу міць. В підрозділі всі живі й здорові».


За інформацією ГУР Міноборони, зафіксовано чергові втрати у частинах та з’єднаннях 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що беруть участь у бойових зіткненнях у районі н. п. Авдіївка.


«6 квітня цього року загинуло п’ять та отримало поранення дев’ять військовослужбовців РФ зі складу 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК ЗС РФ», — повідомили в силовому відомстві.


За даними розвідки, РФ продовжує постачати на Донбас паливно-мастильні матеріали та боєприпаси для потреб своєї армії. Так в Макіївку прибуло 160 тонн дизельного пального та три вагони з боєприпасами, Краснодон — 500 т. дизельного пального та 540 т. бензину.