Відчутне (20-відсоткове) підвищення вартості дніпровської води для зрошення на цей рік спонукало аграріїв Херсонщини шукати можливості зекономити на поливі без втрати врожаїв. 

Прийнятне рішення вже реалізує державне дослідне господарство «Асканійське» у Каховському районі області. Одразу сто гектарів поля тут переводять на більш ощадливе крапельне зрошення. Причому із використанням «багаторазових» трубопроводів, які закладаються на глибину 20—30 сантиметрів, щоб живити вологою безпосередньо кореневу систему.
Директор ДП «Асканійське», Герой України Віра Найдьонова каже, що проект коштуватиме приблизно двадцять мільйонів гривень. Але за рахунок економії води та електроенергії він має окупитися протягом всього лише трьох років. Чимало аграріїв краю готові наслідувати приклад «Асканійського», та далеко не в кожного підприємства чи фермерського господарства є стартові кошти на купівлю обладнання під «крапельку», а відсотки за банківськими кредитами досі зависокі, щоб можна було розглядати їх як стимул для розвитку аграрного бізнесу.

Херсонська область.