Триває «весняне загострення» на сході нашої країни. Проросійські військові формування нарощують обстріли позицій українських сил практично в усіх напрямках фронту, використовуючи при цьому міномети калібром 120 мм і 82 мм у комбінації із гранатометами, кулеметами й стрілецькою зброєю. Про це інформує прес-центр АТО. «Порушуючи Мінські домовленості, на маріупольському напрямку крім заборонених мінометів у районі оборони Павлополя бойовики вели вогонь із самохідних артилерійських установок у напрямку Новотроїцького», — йдеться в повідомленні. Зазначається, на Луганщині по українських воїнах бойовики стріляли із гранатометів різних систем у районі Трьохізбенки, а в Станиці Луганській постріли здійснювалися зі стрілецької зброї.
Як повідомляє наш власкор по Луганській області Павло Воронцов, відучора через постійні обстріли з боку гібридів, що загрожують життю мирного населення, тимчасово закрито єдиний пішохідний пункт пропуску через лінію розмежування «Станиця Луганська». Свою роботу він відновить після стабілізації ситуації. Нагадаємо, на переговорах у Мінську представники «ЛНР» так і не погодили з українською стороною відкриття автомобільного КПВВ «Золоте».
Основні зусилля противник зосередив на Авдіївці. Уже не ховаючись, терористи використовують важку бронетехніку. Вони ведуть цілеспрямований вогонь із танків по будівлях у промзоні. Аналітики групи «ІС» припускають, що бойовики вирішили перетворити цей район на другий ДАП — зруйнувати всі об’єкти для ускладнення оборонних дій сил АТО. Одночасно вони продовжують посилювати свої бандформування, які оперують на цій ділянці, за рахунок перекидання з інших напрямків, періодично провокуючи наші сили на боєзіткнення. Але всі спроби противника вклинитися в бойові порядки сил АТО зазнали фіаско.
У свою чергу глава СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан стурбований «найвищим рівнем порушень режиму припинення вогню в Донецькій області із заявленого сторонами режиму припинення вогню у вересні 2015 року». Він закликав усі сторони дотримуватися взятих на себе зобов’язань, зокрема, підтримувати стійке припинення вогню й гарантувати безпеку цивільного населення в зоні конфлікту...