Верховна Рада працює над антикризовим пакетом законопроектів для металургійної галузі. Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, який разом зі своїм колегою, очільником Комітету з питань бюджету Андрієм Павелкoм побували із робочим візитом на ливарному заводі ПрАТ «Металіт» у Кіровограді.

Запуск у 2014 році новітнього підприємства на основі існуючого ливарного цеху став знаковим для промисловості не лише Кіровоградщини. Адже загальна сума залучених інвестицій, вкладених у будівництво, становила 120 мільйонів гривень. Зокрема, 105 мільйонів гривень пішло безпосередньо на обладнання. Створено майже двісті нових робочих місць. На виробничих лініях, оснащених автоматизованим високопродуктивним енерго- та матеріалоощадним технологічним обладнанням найвищого світового рівня німецького, італійського та данського виробництва, виготовляють литі заготовки для сучасного сільгоспмашинобудування, автомобілебудування та залізничного транспорту.

Застосування новітніх інноваційних технологій дає змогу заводу забезпечувати необхідною ливарною продукцією належної якості вітчизняну промисловість. У перспективі — постачання її до інших країн, зазначає засновник підприємства, голова наглядової ради ПрАТ «Ельворті Груп» Павло Штутман.

«Створюючи нові робочі місця, сплачуючи податки, наші підприємства дають можливість реалізовувати соціальні програми на території області», — наголосив під час зустрічі з депутатами голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.

Кіровоградська область.

 

 

 

На знімку: в цехах заводу (зліва направо) гoлoва Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Павелкo, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова наглядової ради ПрАТ «Ельворті Груп» Павло Штутман, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк та голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Фото автора.