Другий день ІV Форуму місцевого самоврядування відзначився дискусією на тему розвитку туризму. Перспективи туристичної галузі України, і Львівщини зокрема, обговорювали народні депутати, представники Кабінету Міністрів, міські чиновники та бізнесмени.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк переконаний, що нові виклики, які з’являються у сфері туризму, змушують створювати щось нове, до того ж — щодня. Важливий аспект для розвитку туризму — підтримка локальної влади та відповідальність бізнесу.

«Туристичний Львів створювали люди, які розуміли, що це — ціла індустрія та робочі місця. У бюджеті 2006 року був передбачений мільйон гривень на цю галузь. У листопаді ми створили та почали показувати 30-секундний рекламний ролик про Львів, який і привів нас до індустрії туризму», — поділився він.

А директор департаменту туризму та курортів Міністерства регіонального розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга вважає, що має бути єдина ідеологія і розуміння. Вже два роки, за його словами, триває лібералізація всієї системи, створена рада туристичних міст та регіонів.

«Вісім років тому Львів починав із одного бюджету — промоції», — поділився заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. — Потім ми давали добрі месседжі із України та Львова зокрема. Далі почався етап роботи, який можна назвати від «busіness to consumer» («бізнес для споживача») до «busіness to busіness» («бізнес для бізнесу»)». Крім того, за його словами, туризм — це індустрія, яка дає, за попередніми оцінками, до 10 відсотків робочих місць у Львові.

Львів.