У Верховній Раді відбувся черговий практикум для посадових осіб місцевого самоврядування — заступників міських голів, керівників та фахівців місцевих рад із питань соціального захисту населення.

Захід відкрив заступник керівника апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко, який привітав учасників від імені Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, підкреслив важливість тематики соціального захисту в нинішніх умовах. Він закликав присутніх до щирої відвертої розмови і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю парламенту, його апарату, Парламентського офісу з органами місцевого самоврядування, їх всеукраїнськими асоціаціями задля удосконалення законодавства. Усі пропозиції учасників практикуму не залишаться без уваги, запевнив Олександр Мартиненко.

Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик наголосив, що проект «ПУЛЬС», в рамках якого відбувається практикум, спрямований на лобіювання інтересів місцевого самоврядування. Цей захід — добра нагода ознайомитись з «кухнею» законотворення, встановити ділові контакти, і в результаті — впливати на якість конкретних законопроектів. Він подякував Голові Верховної Ради України Володимиру Гройсману за створення вперше в історії України Парламентського офісу місцевого самоврядування та зусилля з упровадження доленосної для країни реформи.

Частина практикуму була присвячена ознайомленню з принципами законотворчості, правилами оформлення проектів законів та вимогами законодавчої техніки, особливостями експертизи законопроектів, основами нормотворчості місцевого самоврядування. Фахові консультації з цих питань надали працівники Головних юридичного та науково-експертного управлінь апарату Верховної Ради, секретаріату Комітету з питань Регламенту, Інституту законодавства парламенту.

Жвава дискусія відбулась під час круглого столу за участю працівників секретаріатів комітетів Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення; у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Міністерства соціальної політики, департаментів соціальної політики, фінансів, Київської міської державної адміністрації, Асоціації міст України. Учасники практикуму обговорили нагальні питання нормативно-правового забезпечення в галузі соціального захисту населення, обмінялись досвідом вирішення конкретних проблем на місцях.

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.

Довідково

Серія навчальних практикумів для посадових осіб місцевого самоврядування з питань розробки законодавства проводиться Парламентським офісом місцевого самоврядування спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAІD.