Футбол. Ліга Європи. 1/4 фіналу. Перші матчі. 7 квітня.


«Вільярреал» (Іспанія, ) — «Спарта» (Чехія, Прага). 2:1. «Атлетик» (Іспанія, Більбао) — «Севілья» (Іспанія). 1:2. «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Ліверпуль» (Англія). 1:1.


«Брага» (Португалія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:2. Голи: Ракицький, 45, Факундо Феррейра, 75, Вілсон Едуарду, 89.


«Брага»: Матеус, Байяно, Болі, Рікарду Феррейра, Гойяно, Карлос, Вукчевич (Аугусто, 87), Сантуш, Сілва, Стоількович (Вілсон Едуарду, 75), Гассан. Тренер — Паулу Фонсека.


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Коваленко (Бернард, 88), Марлос (Едуардо, 82), Тайсон (Дентіньо, 79), Факундо Феррейра. Тренер — Мірча Луческу.


Рефері — Йонас Еріксон (Швеція).


Брага. Муніципальний стадіон. 30 000 глядачів. 9 градусів.


«Шахтар» провів матч майже зразково, як і личить досвідченому єврокубковому бійцеві. «Гірники» віддали суперникові м’яч і територію, а наприкінці першого тайму вийшли вперед. Відзначився Ракицький, котрий повернувся після перерви, пов’язаної з травмою.


А все почалося з того, що Марлос заробив кутовий. Пішла подача на ближню стійку воріт, звідки оборонець виніс м’яч головою на дальню стійку. А там чомусь зовсім ніхто не грав із Ракицьким, котрий підключився до атаки. Ярослав пробив з льоту та ще з відскоком від газону, не залишивши жодних шансів Матеусу.

 


Не стали йти гості в глуху оборону відразу після перерви, половину тайму поопиралися супернику, а потім знову відкотилися, щоб піймати його на контратаці. Факундо Феррейра (на знімку в центрі) завершив швидку грамотно розіграну комбінацію.

 


Перевага в два м’яча на виїзді фактично гарантувала б вихід до наступного етапу, але «Шахтар» не дотерпів кілька хвилин. Точний удар головою Вілсона Едуарду, котрий вийшов на заміну, залишив «Бразі» певні шанси (швидше теоретичні) на повторну зустріч. Хоча відігратися португальцям буде дуже важко.


Мірча Луческу:


— Після зустрічі я привітав футболістів і потиснув їм руки. Вони заслужено перемогли у видовищному поєдинку гідних суперників. За великим рахунком, «Брага» нічого не створила, за винятком одного удару в бік наших воріт. Натомість ми наприкінці першого тайму скористалися можливістю після розіграшу кутового і забили.


Знали, що граємо проти технічного, агресивного колективу. Старалися не давати йому вільних зон для побудови атак. Зі свого боку в другому таймі використовували швидкі атаки й контратаки — це могло привести й до більшого рахунку. «Брага» — гарна команда, і я думаю, що у Львові на нас чекає складна зустріч. Спробуємо дуже якісно підготуватися до неї й пройти далі в Лізі Європи.

 

Визначилися кубкові півфінальні пари


У Будинку футболу вчора відбулося жеребкування 1/2 фіналу розіграшу Кубка України сезону 2015/16. За його підсумком сформовано дві пари:


«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Зоря» (Луганськ); «Олександрія» — «Шахтар» (Донецьк).


Перші матчі відбудуться 20 квітня на полях команд, вказаних першими. Матчі-відповіді заплановано на 11 травня.


Фото shakhtar.com.