У Херсоні учасники незаконного будівництва захопили групу журналістів, котрі намагалися зафіксувати злочин. На березі Дніпра у міському районі Нафтогавані співробітники Державіної екологічної інспекції області виявили, що ділянку прибережної смуги невідомі відгородили високими бетонними плитами (а там узагалі нічого зводити не можна),й за допомогою екскаватору засипали дно річки, збільшуючи таким чином площу майданчика. Журналіст місцевої телерадіокомпанії «Херсон Плюс» Віра ПІДЛІСНА та оператор Олександр ЛАРІОНОВ виїхали на місце для підготовки сюжету.

 

Та щойно вони зайшли на нелегальний будмайданчик, як хтось із присутніх на ньому повісив на відкриті до того ворота «амбарний» замок. Телегрупу утримували тут майже чотири години, і всі прохання відпустити на будівельників не діяли. Самі перелізти через височенну огорожу медівники фізично не могли, а плисти через річку означало втопити камеру. Тож із полону їх довелося визволяти поліції. Поліцейських, до речі, на майданчик також не пропустили. І їм довелося шукати моторного човна, аби таки туди потрапити, й визволити журналістів.

 

– Ми вже подали до поліції заяву про перешкоджання журналістський діяльності. Хоча, на мою думку, тут є склад ще більш тяжкого злочину – незаконного позбавлення волі, – розповів кореспонденту «Голосу України» директор ТРК «Херсон Плюс» Володимир КОСЮК. – Обурює ставлення учасників екологічного вандалізму. Замість того, аби принаймні вибачитися перед нашими співробітниками, кремезні чолов’яги звинуватили їх у тому, що молодий оператор із дівчиною-журналісткою буцімто посягали на їхні життя, маючи намір перетопити будівельників у річці, наче вони – малі кошенята. Зараз готуємо до ефіру сюжет про ці обурливі події.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України