Напрочуд тепла весняна погода на Запоріжжі не тільки милує око квітучими садами, а й сезонними пригодами. Так у селі Велика Знам'янка Кам'янко-Дніпровського району 32-річний чоловік став жертвою гадюки. Пацієнта доправлено до терапевтичного відділення місцевої райлікарні, де йому надано необхідну допомогу.

 

Тривожніша новина, і теж у вихідні, надійшла із Бердянська. Там у дуже вітряну погоду в море вийшов 70-річний чоловік. На жаль, довго порибалити йому не вдалося -- човен зірвало з якоря та понесло подалі від берега. Подія сталася в районі морпорту, тому проблеми рибалки-невдахи помітили з берега і повідомили рятувальникам. Останні викликали з Харкова вертоліт, утім, пошуки віднесеного в море човна результатів не дали. Окрім того, район, де міг бути рибалка, прочісували двома плавзасобами і теж безрезультатно. Уже розпочали було огляд берегової лінії в розрахунку -- у разі найгіршого розвитку подій -- знайти хоча б тіло надто безпечного дідуся. І тут -- дзвінок (уже пізнього недільного вечора) від дружини горе-рибалки: "Чоловік повернувся додому!".

 

З'ясувалося, що його човна викинуло хвилею на берег в районі села Банівки (передмістя Приморська). А це майже за 30 кілометрів на захід від Бердянська. З'ясувалося також, що, вирушаючи у вкрай небезпечну подорож, чоловік не взяв із собою мобільного телефону. Через те, мабуть, і сталися всі описані вище пригоди.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України