«Заради експерименту пробіг спринтерську дистанцію тріатлону на милицях, — написав на своїй сторінці в Facebook дніпропетровський спортсмен Олексій Бондаренко. — Не бійтеся пробувати нове, інакше ви ніколи не дізнаєтеся, що ви могли б зробити!».


Спринтерська дистанція в тріатлоні — 5 кілометрів! Олексій Бондаренко подолав її за 31 хвилину. Зважитися на такий забіг його підштовхнуло бажання опанувати новий для себе вид спорту.


— Це не найкращий результат, але ідея була не в рекорді, хотілося спробувати пробігти її не на спеціальному протезі, який коштує дуже дорого, а на милицях, — розповідає Олексій. — У майбутньому хочу взяти участь у чемпіонаті України для паралімпійців.


Олексій — спортсмен з великим стажем. Багато років займається велоспортом і навіть виграв обласний чемпіонат з велоспорту серед звичайних спортсменів у своїй віковій категорії. Нині пробує свої сили в плаванні й бігу.
У його подальших планах — гідно представляти Україну в змаганнях міжнародного рівня для паралімпійців.


— Хочу подякувати за підтримку й участь своєму другу Руслану Вишневецькому, який допомагає й підтримує мене в моїх починаннях, — каже Олексій. — І побажати всім людям, які потрапили у важкі життєві обставини, не опускати рук, а шукати можливості й досягати мети.


Дніпропетровськ.