Київський національний академічний театр оперети став ареною грандіозної події — X Всеукраїнської церемонії нагородження «Герої спортивного року».

 

Переможці в номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», «Найкращий тренер року» отримали від НОК України грошові премії у розмірі 50 тисяч гривень.


Отже, до вашої уваги зірковий реєстр українського спорту 2015 року.


Найкращі атлети серед чоловіків і жінок:


Жан Беленюк — чемпіон світу та срібний призер І Європейських ігор з греко-римської боротьби (85 кг);


Валентина Семеренко — переможниця та бронзова призерка чемпіонату світу (мас-старт, спринт), чемпіонка Європи з біатлону (естафета).


Найкращий тренер:


Геннадій Сартинський — особистий наставник Олега Верняєва — срібного призера чемпіонату світу, дворазового чемпіона Європи та Європейських ігор зі спортивної гімнастики.


Сенсація року:


Павло Тимощенко — чемпіон світу з сучасного п’ятиборства.


Найкраща команда:


Чоловіча збірна країни з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Максима Хвороста, Дмитра Карюченка — чемпіони світу.


Сильні духом (паралімпійські види спорту):


Дмитро Виноградець — чотириразовий чемпіон світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (50 м вільним стилем, 200 м вільним стилем, 50 м на спині, 150 м комплексне плавання) та найкращий спортсмен чемпіонату світу-2015 серед членів національної паралімпійської збірної з плавання.


Разом з олімпійцями:


Марія Музичук — чемпіонка світу з шахів-2015.


Олімпійська надія України:


Юлія Журавок — чемпіонка та бронзова призерка першості світу з біатлону серед юніорів (індивідуальні перегони, перегони переслідування).


Спортивна слава України:


Наталія Тимошкіна — чемпіонка Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу;


Сергій Чухрай — триразовий чемпіон Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з веслування на байдарках і каное.


***


Гімнасти Ігор Радівілов (бронзовий призер Олімпіади) й Олег Верняєв, а також борець Жан Беленюк отримали квартири в Києві. Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко під час вручення премій у театрі оперети.


Окрім цього, партнер премії виділив кожному спортсменові сертифікат на 5 тисяч євро для придбання меблів. Хоча лише тоді, коли хлопці заселяться в нові помешкання, скажемо, що справу зроблено.

 

 


На знімках: найкращі спортсмени України Валентина Семеренко і Жан Беленюк.


Фото НОК України.