Противник продовжує підтримувати напруженість на донецькому напрямку. За даними Головного управління розвідки МО України, у районах Авдіївки та Ясинуватої проросійські військові формування намагаються витиснути сили АТО з позицій у промисловій зоні шляхом ведення інтенсивних обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, 82 і 120-мм мінометів. Крім того, найближчим часом ворог планує постаратися захопити вигідніші позиції поблизу промислової зони для створення тактичної переваги над нашими силами.


Також, згідно з повідомленням розвідки, посилюються заходи для забезпечення прихованого керування військами: «На західній околиці Ясинуватої здійснюється відновлення проводових ліній зв’язку, які були пошкоджені внаслідок бойових дій; особовому складу категорично заборонено використовувати мобільний зв’язок».

 

Розвідка повідомляє, що гібриди підсилюють свої підрозділи на передових позиціях у районі н. п. Олександрівка (напрямок убік Мар’їнки): «З Донецька переміщено танковий підрозділ 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ».


«Українською стороною надано інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ «Гради», артилерійських систем калібром понад 100-мм і танків у районах Мінеральне, Донецьк, Макіївка та Тельманове», — сказано в повідомленні.


Водночас у ГУР Міноборони повідомили, що «з огляду на регулярне оприлюднення світовими ЗМІ фактів навмисного порушення російськими окупаційними військами Мінських домовленостей командування 1 АК ЗС РФ намагається уникати використання в бойових документах формулювань, які можуть бути використані як свідчення воєнних злочинів».


Російсько-терористичні війська застосовують під Авдіївкою тактику вимотування. Про це повідомили розвідники 58-й бригади, передає Цензор. НЕТ. За їхніми словами, противник використовує в цьому районі зброю забороненого калібру. «У відповідь із нашого боку працює стрілецьке озброєння й максимум — вогонь АГС. Зараз позиції на промзоні займає 90-й батальйон 81-ї бригади», — додав розвідник.


У райони Мар’їнки й Щастя прибула група «антиснайперів» терористів із завданням пошуку та знищення міфічних «снайперів НАТО», які нібито оперують у цих районах. Про це пише у Фейсбук координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат України Дмитро Тимчук. «При проведенні цієї операції бойовиків «демонстраційна група» оперувала північніше терикона «Крокодил», а позиції «антиснайперів» зафіксовані в нейтральній смузі», — зазначив він.


Крім цього, за даними «ІС», у «ДНР» і «ЛНР» противник запускає чутки про масштабний «великодній наступ ЗСУ, що нібито готується». Згідно з інформацією, що її поширюють, цей наступ буде проведено під тиском США з метою «зіпсувати» населенню окупованих районів «світле свято православного Великодня»...