Треба сформувати дієву коаліцію, яка підтримуватиме уряд прийняттям ефективних законів та рішень. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.


«Ми маємо робити реформи, забезпечувати швидкий євроінтеграційний рух, швидко дати результати боротьби з корупцією і відлучити всіх тих, хто сьогодні використовує державні ресурси на власну користь. Це відповідальність нової коаліції», — зазначив він.


Володимир Гройсман повідомив, що до Верховної Ради надійшла заява про відставку від Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. «Це мужній крок. Так ми відкриваємо можливості до стабілізації політичної ситуації в країні. Але дуже важливо, щоб ми почали діяти системно і професійно», — сказав глава парламенту.


За його словами, нині в країні є три критичні речі — це неефективне управління, корупція і популізм.


Крім того, Володимир Гройсман наголосив, що готовий взяти на себе відповідальність бути відкритим, публічним та робити справу максимально якісно, наскільки це можливо. «Мені для цього потрібно, щоб в новому уряді, якщо буде пропозиція коаліції його очолити, було реформаторське ядро з людей, котрі довели за останній час свою незаангажованість, чистоту і здатність проводити реформи як на рівні міністрів, так і заступників. Тільки тоді в цих умовах якісна, непопулістична коаліція дасть змогу сформувати якісний, професійний уряд та взяти мені персональну відповідальність і забезпечити реалізацію тих завдань, які стоять перед нами», — підкреслив Голова Верховної Ради.


Глава парламенту додав, що ситуація надзвичайно складна і потребує важких серйозних державницьких рішень.


Нині, за його словами, триває технічна робота над остаточним узгодженням пропозицій по кандидатурах. Тільки-но будуть відповідні рішення, одразу про це повідомлю.


Володимир Гройсман зазначив, що низка кадрових пропозицій до уряду від Блоку Петра Порошенка і «Народного фронту» є достатньо позитивними і якісними. Тому в більшості склад Кабміну буде достатньо професійним.