У Комітеті Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки до розгляду у другому читанні проекту закону «Про житлово-комунальні послуги» (реєстр. №1581-д). У заході брали участь народні депутати, представники органів державної влади, наукового середовища, громадських організацій.


Учасники обговорили питання обліку комунальних послуг та надання послуги з поводження із твердими побутовими відходами.


Заступник голови комітету, керівник робочої групи Альона Бабак зазначила: треба дати чітке визначення, що таке послуга з поводження з побутовими відходами. Також на рівні закону необхідно визначити, що має бути включено у вартість відходів. Зокрема, вважає парламентарій, споживач не повинен платити за ті відходи, які можна переробити на комерційний продукт і продати.


Крім того, Альона Бабак нагадала, що на минулому засіданні учасники обговорювали питання, хто має встановлювати ціну за послуги з поводження з відходами. Більшість представників робочої групи вважають, що вартість мають визначати органи місцевого самоврядування. Водночас в листі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ідеться про те, що визначати вартість і здійснювати регулювання суб’єктів, які надають відповідні послуги, треба на державному рівні.


Про результати засідання робочої групи читайте в наступному номері.