У Херсоні учасники незаконного будівництва захопили групу журналістів, котрі намагалися зафіксувати злочин. На березі Дніпра у міському районі Нафтогавані співробітники Державної екологічної інспекції області виявили, що ділянку прибережної смуги невідомі відгородили високими бетонними плитами (а там узагалі нічого зводити не можна) й за допомогою екскаватора засипали дно річки, збільшуючи у такий спосіб площу майданчика.

Журналіст місцевої телерадіокомпанії «Херсон Плюс» Віра Підлісна та оператор Олександр Ларіонов виїхали на місце для підготовки сюжету.


Та щойно вони зайшли на нелегальний будмайданчик, як хтось повісив на відчинені до того ворота замок. Телегрупу утримували тут майже чотири години, доки з полону їх не визволила поліція. Поліцейських, до речі, на майданчик також не пускали. Тому їм довелося шукати моторного човна, щоб туди потрапити.


— Ми вже написали до поліції заяву про перешкоджання журналістський діяльності. Хоча, на мою думку, тут тяжчий злочин — незаконне позбавлення волі, — розповів кореспонденту «Голосу України» директор ТРК «Херсон Плюс» Володимир Косюк. — Обурює ставлення учасників екологічного вандалізму. Замість того щоб вибачитися перед нашими співробітниками, кремезні чолов’яги звинуватили їх у тому, що оператор і дівчина-журналіст буцімто зазіхали на їхні життя. Нині готуємо до ефіру сюжет про ці обурливі події.

Херсон.