Меморандум про співпрацю між містом Ковелем та селищем Нікольським (донедавна Володарське), що на Донеччині, 7 квітня підписали Ковельський міський голова Олег Кіндер та Нікольський селищний голова Олег Мендрін.


Ініціатором цього заходу став народний депутат України від Донеччини Дмитро Лубінець. Місяць тому, перебуваючи з робочим візитом на Волині, він зустрівся з Ковельським міським головою Олегом Кіндером, аби обговорити з ним можливість співпраці з Нікольським. І ось добрий задум втілено в конкретну справу.


За два дні перебування на Волині делегація з Донеччини мала змогу познайомитись із життям краю, відвідати спортивні і культурні заходи, перейняти доcвід ковельчан співпраці з іноземними партнерами та налагодити товариські стосунки з колегами. Вже на Великдень 25 діток з Нікольського приїдуть до Ковеля, аби познайомитись з традиціями та відсвяткувати Христове Воскресіння на Волині.


Народний депутат України Дмитро Лубінець, який теж вкотре завітав у Ковель, зазначив, що символічно, що така важлива справа розпочинається в чудове свято Благовіщення. Він подякував ковельчанам за майбутню співпрацю і за допомогу, яку вони надають військовим та жителям сходу.


— Нам давно потрібно було зміцнювати зв’язки всередині держави. Цим ми об’єднуємо Україну. Мешканці Донбасу хочуть жити в Україні і прагнуть, щоб вона була міцною європейською державою, — запевнив народний депутат України Дмитро Лубінець. Від себе він подарував обом містам виготовлений майстрами зі сходу «спільний» герб. В свою чергу, делегації з Ковеля та Нікольського обмінялися сувенірами.


Зауважимо, подібний договір про співпрацю вже два роки діє між містами Луцьк і Волноваха, що на Донеччині.


Волинська область.

 


На знімку: народний депутат України Дмитро Лубінець (на знімку в центрі) вручає міському голові Ковеля Олегу Кіндеру спільний герб Ковеля і Нікольського.


 Фото прес-служби обласної організації партії «Солідарність».