Біженці, як зібралися на грецько-македонському кордоні, уже вкотре спробували штурмом подолати дротове загородження і потрапити на територію Македонії, повідомило македонське електронне видання МКД.


Вони розділилися на три великі групи, і поки кілька десятків чоловік кидали в поліцейських і військових на македонському боці каміння, юрбою кинулися на штурм кордону біля македонського села Моін. Але були зустрінуті сльозогінним газом, шумовими гранатами й гумовими кулями. На допомогу македонським колегам прийшли грецькі поліцейські, і спільними зусиллями їм удалося відтіснити мігрантів до грецького села Ідомені.


Підсумок цього побоїща сумний. За повідомленням МВС Македонії, 15 поліцейських, які несли службу на кордоні, було поранено й госпіталізовано. У свою чергу, міжнародна організація «Лікарі без кордонів» заявила, що майже 300 біженців звернулися по медичну допомогу. «Десятки постраждалих мають респіраторні проблеми через те, що надихалися газом. Трьох довелося везти до лікарні для надання кваліфікованої допомоги», — повідомив журналістам прес-секретар цієї організації Ахілеас Ценос.


Представник грецького уряду із проблем міграції Йоргос Корітс засудив застосування шкідливого газу, гумових куль і шокових гранат проти біженців: це небезпечно для їхнього життя й недостойно для поліцейських. Але він промовчав про те, що майже всі стовпи й огорожі біля табору в Ідомені, де зараз залишаються 11 200 біженців, обклеєно листівками з інструкціями арабською з прориву кордону в зручних і найменш захищених місцях. Це й спровокувало мігрантів на новий штурм.