Народний депутат України Юрій БУБЛИК звернувся "до громади Полтавщини" з відкритим листом.

 

У ньому він обґрунтував своє входження до складу фракції партії "Блок Петра ПОРОШЕНКА", що стає одним із фундаторів нової парламентської коаліції (відповідну заяву написав 11 квітня). На його думку, з нинішньої парламентської та урядової кризи є лише два виходи -- "дуже поганий" і "катастрофічний". Останнім депутат називає прогнозований сценарій, за яким відсутність коаліції спричинить позачергові парламентські вибори вже восени цього року з перетворенням країни на "один великий Кривий Ріг".

 

"У таких умовах, пам'ятаючи про долю УНР, коли політики загралися у "гетьманів" на радість більшовицькій Москві, зваживши всю ту небезпеку, яку несуть нашій країні перевибори, я... прийняв пропозицію і входжу до однієї з парламентських фракцій, оскільки за Конституцією парламентська коаліція формується лише фракціями в складі 226 депутатів", -- написав Юрій Бублик. Водночас він зазначив, що входить до "коаліційної" фракції БПП "без будь-яких політичних зобов'язань та за умови мого вільного голосування". При цьому наголосив на тому, що за переконаннями залишається українським націоналістом, тому не поділяє "багатьох позицій" фракцій БПП і "Народного фронту".

 

Нагадаємо, що до останнього часу Юрій Бублик залишався позафракційним народним депутатом. Водночас раніше, двічі поспіль перемагаючи на парламентських виборах в окрузі на Полтавщині, він позиціонував себе активістом партії "Свобода". Однак кілька місяців тому вийшов із її лав, пояснивши такий крок незгодою з надмірним авторитаризмом лідерів цього політичного об'єднання, котрі фактично призначають керівників партосередків на місцях. До складу фракції БПП Юрій Бублик увійшов як позапартійний.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України