В Єдиному державному автоматизованому реєстрі 2 542 закарпатці, які мають право на пільгу за участь в антитерористичній операції, з них 46 — інваліди війни. У списку також 109 членів родин загиблих військовослужбовців.
Про це на брифінгу, під час якого йшлося про забезпечення соціального захисту учасників бойових дій та їх родин, виплату матеріальної допомоги, медичне обслуговування й санаторне лікування, повідомив заступник керівника Центру допомоги учасникам АТО облдержадміністрації Тарас Сніцаренко.
За рахунок коштів районів і міст протягом минулого року 54 членам родин загиблих військовослужбовців виплатили одноразову допомогу на суму 410 тисяч гривень. 
Торік Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції спрямувала в область понад сто путівок для учасників бойових дій або інвалідів війни, але частину з яких так і не використали.
— Нині тривають відкриті торги на закупівлю послуг із санаторно-курортного лікування учасників АТО. Сподіваємося, що наші захисники зможуть оздоровлюватися та проходити реабілітацію в рідному краї, — каже Тарас Сніцаренко.

Василь НИТКА.

* * *

У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, що у селищі Клевань, уже пройшли лікування та реабілітацію майже сімсот учасників АТО.
А ще медпослуги у госпіталі отримали чотири сім’ї учасників АТО та дванадцять родичів загиблих воїнів. Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук наголосив, що реабілітація учасників АТО є пріоритетним завданням для влади.

Олександра ЮРКОВА.