За даними прес-центру АТО, останню добу терористи обстрілювали з мінометів наші позиції в районах Пісків, Майорська, Зайцевого, Луганського. Найгарячіше поблизу Авдіївки, де противник лупив з мінометів 120 мм калібру. Також неодноразово найманці вели вогонь у напрямку Станиці Луганської, Невельського, Опитного, Гнутового, Зайцевого та Мар’їнки.
Що відбувається нині на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Обстріли тривають. Луплять в основному з кулеметів та гранатометів. Уночі бойовики також активно використовували міномети різного калібру. Ми відповіли їм гідно. Під час бою наші кулеметники підірвали сєпарську позицію. Горіла вона години три. Після цього на декілька годин вони заспокоїлися. Останні декілька днів наші позиції постійно штурмують диверсійно-розвідувальні групи. Днями у сектор приїхала нова група снайперів. Однак наші хлопці знають, як дати їм раду. Більше додати нічого, тримаємося».
Без втрат минула остання доба для української армії. Троє бійців поранені. Загинув один цивільний, мешканець Мар’їнки. Його застрелив ворожий снайпер. Чоловік помер дорогою до лікарні. На самому ж луганському напрямку було спокійно, активні дії перемістились на Донецький форпост.
«На ключових ділянках оборони — Зайцеве, Майорськ, Авдіївка, а також на підступах до донецького аеропорту ворожі обстріли тривають практично цілодобово. Епізодично ворог використовує міномети. По наших позиціях було випущено понад 90 ворожих мін», — повідомив учора на брифінгу речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.