Медальна традиція Юлії

Важка атлетика. Фьорд (Норвегія). Чемпіонат Європи. 29-річна українка Юлія Паратова (53 кг), в активі якої є дві європейські чемпіонські відзнаки, і цього разу виступила на високому рівні. Вона виборола «золото» в ривку (94 кг), а в сумі (202 кг, поштовх — 108 кг) отримала велику срібну медаль.
Першою була Христина Іову з Румунії — 210 кг (90+120). Велику «бронзу» виборола Ребека Коха (Латвія) — 198 (90+108).

Поповича працевлаштували в Trek-Segafredo

Велоспорт. Як уже повідомлялося, знаменитий український гонщик Ярослав Попович минулої неділі проїхав свої заключні перегони. Після Париж—Рубе-2016 гонщик команди Trek-Segafredo завершив професіональну кар’єру. В ефірі одного з українських телеканалів Попович розповів, як прийшов до такого рішення, а також поділився планами на майбутнє:
«Завершити кар’єру вирішив 5—6 місяців тому. Тоді було складно. Тепер я готовий і поставився до цього спокійно й нормально.
У п’ятницю я полечу до Бельгії. Там у нас буде збір тренерів. І я вже виконуватиму обов’язки тренера. Моїми першими перегонами на посаді спортивного директора Trek-Segafredo стане заключний тиждень на Gіro d’Іtalіa».

«Шахтар» з «Динамо» зіграють на «Чорноморці»

Футбол. В Одесі відбудеться матч 24-го туру чемпіонату української Прем’єр-ліги між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо». Конкретна дата матчу стане відома пізніше, але на сьогодні повідомляється, що це буде 1 або 2 травня.
Нагадаємо, що зустріч «гірників» із динамівцями в першому колі в поточному чемпіонаті відбулася в Києві. І завершилася відчутною перемогою донецьких футболістів (3:0).

Вони повернуться влітку?

Воротар київського «Динамо» Максим Коваль, який на правах оренди виступає за «Оденсе», влітку з великою ймовірністю повернеться до Києва.
Данський клуб, схоже, не збирається продовжувати орендну угоду з 23-річним українським воротарем. Після приходу в команду норвезького воротаря Стіна Грютебуста Коваль втратив місце в основному складі. І не провів жодного матчу в другій половині чемпіонату Данії.
Данські ЗМІ стверджують, що керівництво «Оденсе» ухвалило рішення не продовжувати співпрацю з Ковалем, орендна угода якого розрахована до кінця чемпіонату.

***

Схожа ситуація виникла і в німецькому «Штутгарті» з Артемом Кравцем. Німецьке видання Stuttgarter Nachrіchten пише, що киянин не вразив керівництво клубу. Менеджмент швабів уже шукає нового форварда на наступний сезон. Увага менеджменту «Штутгарта» тепер прикута до нападника «Дармштадта» Сандро Вагнера.
Відзначимо, що Артем встиг зіграти за «Штутгарт» у Бундеслізі 12 матчів (3 — в старті) і забити один гол. Кравец прийшов до німецького клубу в січні, й кияни одержали за нього 500 000 євро. «Штутгарт» до 1 липня має першочергове право його викупити.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.