Українська парламентська делегація на чолі з народним депутатом фракції «Народний фронт» Олександром Кодолою відвідала з офіційним візитом Латвію і зустрілася зі Спікером Сейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце (на знімку), групою депутатів Сейму з міжпарламентських зв’язків з Україною та Прем’єр-міністром Латвії Марісом Кучинскісом.

 

 

Учасники зустрічі обговорили реформи, формування уряду, а також інші актуальні питання внутрішньої політики України. «Понад 20 років тому Латвія прийняла рішення, що буде членом Європейського Союзу. Вони це рішення прийняли — і вони це зробили. В Україні за це ми вийшли на Євромайдан, і також це рішення прийняли — і ми це також обов’язково зробимо!», — наголосив Олександр Кодола під час зустрічі.


«Український уряд, незважаючи на всю складність наявних проблем, робить важливі кроки на шляху реформ. Ми розуміємо, що доля України залежить від якості та невідворотності поступу на шляху реформування, перетворення її на сучасну демократичну правову державу. Це буде найкращою і найадекватнішою відповіддю на агресію Росії. А для цього нам потрібна єдність усіх політичних сил», — зазначив керівник української групи з міжпарламентських відносин з Латвією.


Спікер Сейму Інара Мурнієце підкреслила, що Україна може розраховувати не тільки на політичну підтримку парламенту Латвії, а й на практичну допомогу усього латвійського народу. Вже сьогодні діє низка проектів, в тому числі і державних, спрямованих на організацію лікування українських військово-службовців, поранених під час антитерористичної операції на сході України, відпочинку дітей, постраждалих від військових дій, збір коштів на підтримку України.


Олександр Кодола від імені української делегації подякував латвійському парламенту, уряду та всьому латвійському народу за допомогу нашій країні.


«Ми дуже цінуємо те, що Латвія подала Україні руку допомоги в час випробувань», — підкреслив Олександр Кодола.


Також українські парламентарії, як повідомляє прес-служба чернігівської обласної організації партії «Народний фронт», подякували депутатам Сейму Латвії за позицію щодо засудження агресивної політики Росії по відношенню до України і звернення про звільнення народного депутата України, депутата ПАРЕ, української льотчиці Надії Савченко.


Фото прес-служби депутата.