Фракція Блок Петра Порошенка внесе до парламенту проект постанови про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради і призначення там виборів. Про це під час брифінгу повідомила народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка Ольга Червакова.


Вона розповіла, що в п’ятницю під час чергової сесії Коцюбинської селищної ради брутально було усунуто з посади селищного голову Ольгу Матюшину. Наступного дня депутати від партії «Нові обличчя» захопили будівлю селищної ради. Як згодом з’ясувалося, там зникли оригінали рішень селищної ради та інші документи. У незаконний спосіб секретаря ради Юлію Гловацьку внесено у відповідний реєстр як голову селищної ради. Прокуратура Київської області порушила дві кримінальні справи за фактами захоплення адмінбудівлі і виготовлення фальшивої печатки.


У неділю, за словами парламентарія, в Коцюбинському відбулося народне віче, на якому були зібрані підписи за розпуск селищної ради. Відповідний лист був направлений до Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.


«Сподіваюся, сьогодні профільний комітет розгляне проект постанови про розпуск селищної ради Коцюбинського і призначення там виборів, і в четвер зможемо вийти на прийняття рішення в сесійній залі», — сказала Ольга Червакова.