Стан здоров’я українського військовослужбовця народного депутата Надії Савченко різко погіршився. Про це повідомив її адвокат Микола Полозов.

«Зі слів Надії, у крові чотириразове перевищення елементів, що згущують кров, і дворазове зниження елементів, що розріджують кров. Як їй сказали лікарі, кров перетворилася на смолу, яку серцю дуже складно прокачувати, і велика ймовірність утворення тромбу та раптової смерті, буквально уві сні. Після цього почалися «танці з бубнами» з боку адміністрації. Спочатку приходив начальник СІЗО й попередив, що до неї можуть почати застосовувати заходи примусового виведення з голодовки... Від госпіталізації Савченко відмовилася, погодилася на введення їй глюкози й хлориду натрію внутрішньовенно. Суху голодовку Надія припинити відмовляється».
Однак учора в прес-бюро ФСВП заявили, що «за результатами проведеного огляду й клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум оцінив стан здоров’я Надії Савченко як задовільний, екстреної госпіталізації вона не потребує», — повідомляє ТАСС.
Раніше Віра Савченко припустила, що до кінця тижня сестру, можливо, госпіталізують. Адже Надія очікує допуску до неї незалежної комісії лікарів (українських чи німецьких). «Російські лікарі їй поставили умову: аналізи стануть краще — і ми допустимо українських медиків... У цьому вся Росія. Консули сказали, що, швидше за все, до кінця тижня її переведуть до лікарні, швидше за все, у Ростов», — повідомила Віра Савченко.
Також в ефірі телеканала «112 Україна» сестра Савченко повідомила про зрив домовленостей про обмін Надії, по-
клавши відповідальність на російську сторону. «Справа в даті. Те, що Кремль пообіцяв її повернути, то він і Ходорковського обіцяв повернути. І повернув через дев’ять років. Тут важлива дата».
«Проблема не в київській владі і не в міжнародній спільноті, проблема — у Кремлі», — заявив і адвокат Савченко Марк Фейгін в інтерв’ю «Радіо Свобода». Питання про обмін не може бути вирішено тільки політичним шляхом, оскільки для видачі Савченко потрібні певні юридичні обґрунтування: підписане президентом Росії Володимиром Путіним помилування або виконання домовленостей, передбачених конвенцією Ради Європи про видачу засуджених.
14 квітня в Росії відбудеться «пряма лінія» з Володимиром Путіним. За словами адвоката Полозова, Надія Савченко просить ЗМІ поставити президентові Росії запитання: коли конкретно він збирається повернути її додому?