Днями у запорізьких ЗМІ була поширена інформація про аварійну зупинку одного з блоків місцевої АЕС і про начебто підвищення радіоактивного фону в районі станції. На щастя, навчені попередніми газетними "качками" фахівці з Енергодару добре пильнують інформаційний простір і відразу рішуче спростували брехню. "Повідомлення про аварію не відповідає дійсності і є диверсією, інструментом інформаційної війни", -- заявили на Запорізькій АЕС.

 

Також на станції повідомили, що всі зупинені блоки (три) перебувають у довгострокових планових ремонтах, а інше обладнання працює у штатному режимі.

 

У свою чергу, поширила свою заяву і запорізька телекомпанія "Алекс", на сайті якої і з'явилося перше повідомлення і про аварію, і про перевищення радіаційного фону у десять разів від норми. У заяві йдеться, що сайт ТРК "Алекс" "зламали зловмисники і розмістили помилкову новину про аварію на запорізькій атомній електростанції. Телекомпанія заявляє, що подібні дії -- це інформаційна диверсія, щоб дестабілізувати ситуацію у суспільстві. Телеканал висловив глибоке обурення тим, що такими діями було завдано збитків репутації засобу масової інформації".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

 Запоріжжя.

 

Голос України