Відомий в Україні та за її межами рівненський фотохудожник Олександр ХАРВАТ започаткував унікальний для Рівненщини конкурс репортерської фотографії "Рівне-2016. День за днем"інформаційним спонсором якого є газета "Голос України". Його мета -- створити якісний фотолітопис подій року.

 

До участі в конкурсі Олександр Харват запросив місцевих та іногородніх фотографів, а також ще нерозкриті таланти. Впродовж року вони можуть надсилати за цим посиланням http://rivneday.ukrfoto.org/ свої роботи, на яких мають бути ключові, вагомі події, особи, примхи природи тощо. Одним словом, те, що автори вважають вагомим у житті краю. Тим паче, що Рівненщина нині, як ніколи, сповнена різноманітними подіями. Відтак у фотомитців, як свідчать перші квартальні підсумки конкурсу, є чимало тем для "полювань".

 

Нині відібрані світлини семи авторів. Але оскільки конкурс проводиться до кінця року, то у любителів фотографії є ще час долучитися до нього. Партнер проекту -- магазин "Фокус" -- підготував для переможців дуже гарні призи.

 

До речі, в рамках проекту організовуються майстер-класи, зустрічі з фотохудожниками, відомими журналістами. Перед учасниками конкурсу вже виступили київський фотохудожник Андрій КОТЛЯРЧУК, який одночасно презентував у Рівному свою фотовиставку про учасників АТО "Добровольці", і тележурналіст Руслан ЯРМОЛЮК, який готує сюжети з гарячих точок.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України