Футбол. Сьогодні у Львові донецький «Шахтар» проведе матч у відповідь 1/4 фіналу Ліги Європи проти португальського клубу «Брага». Після першої зустрічі тиждень тому наш настрій був чудовим. Ще б пак, гірники виграли в гостях — 2:1. Звичайно, хотілося, щоб і сьогодні після фінального свистка 38-річного рефері з Чехії Павела Краловца нам було добре і радісно.

***

Учора суперники провели тренування на «Арені-Львів». Представники ЗМІ мали нагоду спостерігати протягом 15 хвилин за роботою команд. Обидва наставники — Мірча Луческу і Паулу Фонсека — поспілкувалися з журналістами на традиційних передматчевих прес-конференціях.

— Справді, тепер нам буде складніше перемогти. Але в нас залишається надія на те, що ми зможемо забити два м’ячі в Україні. Ми повинні вірити й не здаватися, — сказав Паулу Фонсека ще перед вильотом до Львова.

До речі, в останньому турі чемпіонату Португалії «Брага» вдома зіграла 1:1 з клубом «Морейренсе» і посідає четверту позицію в турнірній таблиці.

***

На сьогоднішній зустрічі очікується аншлаг. Адже ще за кілька днів до поєдинку в касах стадіону квитків уже не було. Залишалися якісь крихти на найдорожчі місця в мережі кіосків «Інтерпрес». Але і той ліміт, либонь, уже вичерпано.

***

Про рефері матчу ми вже згадували. Його помічники — Роман Слишко (Словаччина) і Мартін Вільчек (Чехія). Четвертий рефері — Томаш Мокруш. Додаткові помічники — Петр Арделяну та Мігал Патак (усі — Чехія). Делегат УЄФА — Армен Мінасян (Вірменія). Суддівський спостерігач — Леван Паніашвілі (Грузія).

***

Отже, чекати залишилося мало. Зустріч розпочнеться о 22:05. Її наживо транслюватимуть телеканали «Україна» і «Футбол-1».