Досвідом розвитку малого і середнього бізнесу з підприємцями Вінниччини вперше ділилися... дипломати

 

Тематична конференція «Више-град для України: розвиток малого та середнього бізнесу» організована в рамках ініціативи «Виїзні засідання країн Вишеградської четвірки в Україні».

 

— Маємо максимально надати практичну допомогу підприємцям регіону, — наголосив державний секретар з політичної безпеки і міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини Іштван Мікола. — Дипломати Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини ознайомлять з тим, як розвивається малий і середній бізнес у їхніх країнах, застережуть від можливих помилок з тією метою, щоб ви отримали нові стимули в роботі задля підвищення якості життя громадян України.


Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генріх Літвін говорив, що готовий особисто сприяти підприємцям краю у налагодженні відносин із бізнесменами його країни. Заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки Ярослав Лудва повідомив, що невдовзі розпочнеться новий цикл виїзних засідань Вишеградської четвірки. Вони також відбуватимуться не в столиці, а в регіонах.


Протягом дня європейські гості спілкувалися з учасниками конференції у трьох секціях. Вони також побували на спільному українсько-польському підприємстві «Барлінек», що є лідером у виробництві паркетної дошки.


За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлії Клименко, в нашій державі зареєстровано 1,7 мільйона підприємств і приватних підприємців, які належать до малого і середнього бізнесу. Вони забезпечують 75 відсотків зайнятості населення і 60 відсотків виробленої продукції. «Насправді майже 99 відсотків українського бізнесу підпадає під визначення малого і середнього, — зазначила вона. — Причина такого стану речей у складній економічній ситуації».

Вінницька область.

Довідково

 

Проведення виїзних засідань у форматі «Вишеградська четвірка і Україна» узгоджено в листопаді 2014 року у Львові на рівні заступників міністрів закордонних справ Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини. 


Перша конференція з питань децентралізації організована Польщею у Чернігові; друга —з питань удосконалення вищої освіти — Чеською Республікою у Чернівцях; третю конференцію присвятили питанням енергоефективності, вона відбулася у Львові та була організована Словаччиною. Вінниця приймала захід, організований Угорщиною.